Diensten

IF YOU ARE 

NOT MOVING FORWARD

YOU’RE FALLING BACK
Huidige kenmerken van de succesvolle merken van morgen

The ones that are most adaptable to change will survive

Aanpassingsvermogen is het kenmerk van succesvolle merken, survival of the fittest. Merken die daar niet over beschikken, sterven langzaam maar zeker uit. De huidige tijd en nabije toekomst vereisen wat dit betreft meer dan gewoonlijk. De opkomst van digitale technologie, (internationale) concurrentie, het belang van design, opwarming van de aarde en eindigheid van natuurlijke resources hebben grote impact op verdienmodellen en behoeften van consumenten. Sterker nog: volgens Klaus Schwab, de voorzitter van het World Economic Forum, ‘zal de 4e Industriële Revolutie niet alleen veranderen wat we doen, maar ook wie we zijn’.

In dit speelveld met Cyborgs is een New Wall Street in de maak, waar je maar beter tijdig op kunt instappen. 

Consequenties voor de Big Brand Basics

Er ontstaat een nieuwe urgentie en er moet opnieuw gekeken worden naar de Big Brand Basics, de belangrijkste facetten van marketingcommunicatie, zoals design, reclame, naamontwikkeling, planning en strategie. Bijvoorbeeld design kan niet meer ontwikkeld worden vanuit het statisch tweedimensionale perspectief dat gangbaar was in de 20e eeuw. Design moet een dynamische vormtaal zijn die toepasbaar en aanpasbaar is naar allerlei (digitale) media, producten en doelgroepen, zonder samenhang en herkenbaarheid te verliezen.

Voor een aantal Big Brand Basics van marketingcommunicatie hebben wij daarom geformuleerd wat de vereisten van nu zijn en de nabije toekomst. Zie beneden, en voor een toelichting kunt u ons uiteraard altijd uitnodigen.

Merkuitdagingen anno nu

Hoe het heden impact heeft op onderstaande diensten.

Merkcreatie
Design

Met welke flexibele set van sensorische ingrediënten en brand iconics (logo, jingle, etc.) zorgen we ervoor dat ons merk opvalt, snel herkend wordt en we tegelijkertijd ook nog de gewenste betekenissen ‘uitzenden’ in alle media?

Klantreis

Hoe ziet de klantreis er voor, tijdens en na de aankoop uit? Wat verwachten, doen en voelen de stakeholders en wat zijn daarbij de 'brand proof points' die er echt toe doen? Hoe vertalen we dat naar een praktisch groeiplan met memorabele klantbelevingen?

Navigator

Hoe leggen we de merkidentiteit zo vast, dat deze scherp richting geeft, de koers door alle medewerkers begrepen wordt en handvatten geeft voor concrete on-brand vertalingen naar alle betekenisgevers?

Kaders

Het oude rigide keurslijfdenken remt ondernemerschap. Hoe zorgen we per betekenisgever voor houvast bij een zo consistent mogelijke vertaling van de merk(identiteit) en laten we tegelijkertijd genoeg ruimte over voor ondernemerschap en creatieve ideeën?

Innovatie

Hoe kunnen we de langetermijnmerkrol elke dag echt eenvoudig vertalen naar actuele, verrassende en betekenisvolle ervaringen in onze proposities, organisatie en marketing?

Communication

Met welke creatieve formule kunnen mijn medewerkers op zo'n manier communiceren dat de boodschap tegelijkertijd makkelijk en relevant te vertalen is en het daarnaast ook nog eens zorgt voor eenduidige, effectieve, elkaar versterkende communicatie?

Online

Wat is voor mij een succesvolle online-strategie? Hoe ontwikkel ik digitale platforms en creëer ik regelmatig aansprekende content waarmee ik de dialoog aan kan gaan met mijn doelgroep?

Adaptive naming system

Wat is een onderscheidende naam bij het merk (of propositie) die de gewenste verwachting oproept over de visie of kwaliteit van de organisatie en ook nog eens beklijft?

Merkstrategie
Assessment

In hoeverre is het merk aangelijnd bij de nieuwe tijd? En waar op gebied van strategie, media en organisatie is de brand performance het snelst te verbeteren en groei te realiseren?

Portfolio

 Hoe creëren we een portfolio en architectuur waarmee we de markt volledig afdekken en de merken elkaar minimaal kannibaliseren?

Positionering

Met welke geloofwaardige langetermijnpositie en -rol kunnen we betekenisvol zijn en duurzaam concurrentievoordeel creëren?

Identiteit

In de huidige dynamiek is brute focus (versus veel kernwaarden) belangrijker dan ooit. Wat is onze identiteit en bijzondere duurzame stip op de horizon waarmee we toegevoegde waarde en voorkeur creëren?